Katsaus kuluneeseen vuoteen ja hieman tulevaankin

Vuosi 2021 on juuri lopuillaan, joten on hyvä hetki kurkistaa hieman taaksepäin ja pohtia vuoden antia.
Koronasta on puhuttu jo niin paljon, että ohitetaan se ainoastaan toteamalla sen vaikuttaneen paljon myös Lapiskan toimintaan – erityisesti suunniteltuihin koulutuksiin. Aivan varmasti se on vaikuttanut monella tapaa myös jäsenten työkuvioihin ja työssä jaksamiseen.

Mutta miettikäämme positiivisia asioita. Etäkoulutuksia pidimme vuoden aikana kolmena iltapäivänä ja osallistujamäärät yllättivät positiivisesti. Koulutusten aihealueet pyrimme kattamaan jäsenten toiveita kuulemalla, jolloin ne kattoivat eri toimialueilla työskentelevien sairaanhoitajien, fysioterapeuttien, terveydenhoitajien sekä uroterapeuttien toiveita.

Hallitus koki marraskuussa nuorennusleikkauksen, kun erovuoroisten jäsenten tilalle valittiin uudet. Uutena puheenjohtajana aloitti Aira Juntunen Espoosta ja uusina jäseninä Heidi Naumanen Porvoosta, Janika Korpela Tampereelta sekä Sari Salonen Seinäjoelta. Hallituksen ”vanhoina” jäseninä jatkavat Eeva Lehtinen Tampereelta sekä Outi Rautjoki Hyvinkäältä. Jokaiselle heistä toivon mitä parhainta jatkoa ja samalla lämmin kiitos hallituksen pitkäaikaisille jäsenille Päivi Saloselle sekä Päivi Haukijärvelle. Uuden hallituksen vuosi alkaakin kevään koulutuspäivän suunnittelulla ja uskoisinpa suunnittelun olevan jo kovassa vauhdissa. Eli, mikäli tilanne sallii, niin koulutuspäivä(t) pidetään ”livenä” maalis/huhtikuussa. Siitä hallitus tiedottaa sitten aikanaan.

Nyt on siis hyvä aika, ensinnäkin uusia jäsenyys (jäsensihteeri viestittää tästä) ja toisaalta tehdä hyvä päätös jäseneksi liittymisestä. Tämä käy näppärästi sivuiltamme löytyvästä linkistä www.lapiska.fi. Jäsensivuillamme, jotka ovat siis vuosittain vaihtuvan salasanan takana, löytyy materiaalipankki ohjaustilanteiden avuksi. Myös koulutuksissa pidetyt luennot löytyvät sieltä, mikäli luennoitsija on siihen luvan antanut. Samoin löytyy linkkejä useisiin ulkomaisiin tutkimuksiin sekä keskustelufoorumi, missä voi kysyä neuvoa, esittää mielipiteitä, ideoita, hyväksi havaitsemiaan motivaatiokeinoja ym ym. Ja mikä parempi tapa verkostoitua! Keskustelufoorumia on hyödynnetty, luvalla sanoen, erittäin vähän ja sinne toivoisin vilkasta keskustelua esim. eri hoitokäytännöistä ja niistä omista ahaa-elämyksistä, joita jokainen teistä hoitokontakteissanne koette lapsen ja perheiden kautta. Sillä lapset ja perheethän meitä hyvin pitkälle työssämme opettavat, mikäli vain herkällä korvalla heitä kuuntelemme. Eli tule mukaan yhdistyksen toimintaan ja tuo samalla oma osaamisesi, omat ideasi auttamaan myös muita omassa työssään ja aivan varmasti saat vastinetta avoimuudellesi.

Kehitettävää riittää ja yhdistystä perustaessamme 2016 meidän ajatuksemme oli pyrkiä yhtenäistämään hoitotyötä ja hoitokäytäntöjä lasten rakon ja suolen hoitajien hoitotyössä tutkittuun tietoon perustuen – tämä kehitystyö on vasta aluillaan. Tähän työhön tarvitsemme juuri sinua.

Tommy Hellstenin sanoin”Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä koohti”.

Oikein hyvää vuotta 2022

Espoossa 31.12.2021 Riitta Koppeli, ex puheenjohtaja 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.